PMU

Vanliga frågor 

Här kan du läsa om de vanligaste frågorna som jag får om Permanent Makeup

Gör det ont?

De flesta säger att det känns mindre än de trodde. Du får en bedövningssalva på området innan som gör behandlingen behagligare. På en skala från känns minst så är bryn först sen eyeliner och sen läppar som känns mest.  Läs mer Här

Hur länge sitter en Permanent Makeup ?

Detta beror mkt på din egna hud vilken ålder du har och vart du vill göra din kosmetiska tatuering. Vanligtvis från 2-5 år. Läs mer Här 

Hur går det till ?

Du och jag pratar igenom vad du har förönskamål. Jag ritar upp en form som du godkänner. Sen får du skriva på papper undertiden bedövningen verkar. Sen kör vi=). Det ingår ett återbesök där vi kollar hur tatueringen läkt och kan då göra korrigeringar om de behövs. Läs mer Här.

Vem ska inte göra en Permanent Makeup?

Är du osäker så rekommenderar jag dig att kontakta mig för en konsultation innan. Har du några hudsjukdomar eller är gravid, ammar så bör du också undvika denna behandling. läs mer Här

Vad sa jag tänka på innan?

Inte vara påverkad av alkohol eller druckit mkt dagen innan, inte solat (om du varit utomlands vänta 1 v efter du kommit hem med att tatuera dig. Du ska inte ha gjort en kemisk peeling de närmsta två v innan eller gjort botox eller fillers under samma tid. 


Vad sa jag tänka på efter?

Du ska undvika att klia på området, inte hårdträna, eller vara i fuktiga miljöer. även sminkning ska undvikas till de har läk, de tar ca 10 dagar


Permanent Makeup

Läs mer här


Är Det En Form Av Tatuering?

Ja, det är i alla fall en del likheter. Både tatuering och permanent make up går ut på att tillföra huden en färg som varar. Skillnaden är att med permanent make up används en nål som endast går en halv millimeter ner i huden ( detta är betydligt mindre än vid tatuering ). På fackspråk kallas detta pigmentering.

Hur Går Det Till?

Behandlingen börjar med att linjerna eller konturerna ritas upp med en penna. (ögonbryn), (läppar). Kunden kan då få möjlighet att korrigera så att det det blir såsom kunden önskar det. 

Vi bestämmer tillsammans färger & form. En elektronisk penna med en tunn nål i, gör små hål i hudlagret och pennan fyller hålen med färg.

Den här behandlingen tar normalt 2-3 timmar. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för refill efter 4-6 veckor. (Ingår i ordinarie pris).

Gör Det Ont?

Några uppfattar det som obehagligt. Vissa jämför smärtan med att noppa ögonbryn eller vaxa benen, men generellt säger de flesta att det gör mindre ont än de hade förväntat sig. Före behandlingen läggs en bedövningskräm på det område som ska pigmenteras, vilket dämpar obehaget. Är du orolig så ta en Alvedon innan. Bryn, Eyeliner och Läppar känns olika mkt. Det som känns mest är Läpparna. Om du är orolig så lägg på lite embla innan du kommer på läpp behandlingen.

Det kan vara smart att undvika att få behandling under mens/premenstruella perioder då man är mer känslig för smärta.

Hur Länge Varar Tatueringen?

Permanent make up innebär att man tillför huden färg med en tunn akupunkturnål som går ca 0.5 millimeter ner i huden. Denna kommer långsamt att försvagas och tillslut försvinna, allt efter hudens tillstånd allt från 2-6 år beroende på behandling. 

Vad Kan Gå Fel?

Fel färg och fel form är alltid en risk. Det är därför viktigt att du som kund är delaktig och att vi är överens innan vi kör igång. Kika gärna på tidigare jobb jag utfört (@yourmoment.nu) och ge önskemål. 

Utrustningen som används är steriliserad och det används alltid engångsartiklar vilket säkrar att man inte utsätts för eventuell smitta eller bakterier.

Är Det Farligt?

Nej det är inte farligt!

Den färgen som används är medicinskt testad och godkänd, och branschen har inga indikationer på att detta medför någon som helst hälsorisk. Mer info på www.permablend.com

Allergier?

Det är väldigt sällan någon av klient upplevt en allergisk reaktion vid användning av denna utrustning. Om du är allergisk mot något eller tvivlar, kan vi göra ett så kallat " touch-test " före vi påbörjar behandlingen!

När Bör Jag Undvika Att Pigmentera Mig?

Har du sår, utslag, eksem, acne eller munsår (tatuering av läpparna)  utför vi ingen behandling då det är en ingångsport för bakterier. 


Dagen innan behandling, ta det lugnt med:

- Solning innan och efter (under läkningstiden).

-Vid läpptatuering, smörj läpparna ofta och peela dem lite. Drick också mycket vatten. 

Du skall inte ha vid behandling (Kontraindikationer):

- En tatuering i området sedan innan (Skicka bilder i god tid i förväg för bedömning/boka konsultation: bokadirekt your moment

- Vara gravid (ammande går bra men färgen kan släppa lite mer under läkning pga. hormoner)

- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemediciner).

- Ha sår, utslag, psoriasis, rosacea eller eksem på området.

- Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)

- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

-Nyligen gjort filler eller botox. Helst ska de gått 3 månader efter, men minimum 2 veckor efter.

-Har du herpez men inte blommande så köp hem Anti så att du är beredda om det blossar upp vid behandlinge. Får du lätt Herpez så börja behandla 5 dagar innan för att förebygga.

Wow det känns knappt alls. Det är så skönt att bara ligga här och va undertiden som jag får ett par snygga bryn..