Laserbehandling 

Tatueringsborttagning 

Maskinen skapar laserljus med fyra olika våglängder som tillsammans täcker hela spektrumet av tatueringsfärger. Det vill säga: den här maskinen kan ta bort färger såsom blått, grönt, brunt, rött och gult! Med ny teknik och världens första tvillingpuls kan jag erbjuda en säker, snabb och effektiv behandling.Under en laserbehandlingen tränger laserpulserna ner till det djupet där färgen sitter. Bläckpartiklarna splittras till små små bitar som sedan forslas bort av ditt eget immunförsvaret

LASER

Konsultation av Laser

Innan behandling behöver du en konsultation. Den görs via telefon eller på plats, det är valfritt. Konsultationen är gratis. Då går vi igenom vad som kan göras och hur en behandling går till.  Jag informerar också hur viktig eftervården är för att få bra resultat.


LASER

Borttagninga av tatuerade bryn

Att ta bort gamla tatuerade ögonbryn är en konst i sig. Men då jag gör väldigt mycket borttagningar av ögonbryn har jag koll på det mesta vad gäller permanent makeup och hur de olika färgerna reagerar med lasern. Obligatorisk konsultation är ett krav inför behandling. Där får du även en uppskattning för hur jag upplever din gamla kosmetiska tatuering och dess färger.

LASER

Full Borttagning 

När det kommer till att ta bort en tatuering helt så är det vanligt att man undrar om det överhuvudtaget går. Svaret är att det absolut gör det! Men det tar tid. Vill du tar bort en tatuering utan att få ärr så är det en process du behöver vara hängiven till och följa upp varannan månad. Det tar ca 8-10 gånger att ta bort en tatuering helt, med 3 månaders mellanrum för läkning.

Tatueringsborttagning

Bra att veta 

LASER 


Boka alltid en konsultation innan!

Jag vill att du kommer på en konsultation innan. Den är gratis. Det för att se tatueringen hur den ser ut och hur vi ska lägga upp dina behandlingar. Du kan välja att göra det via videosamtal/bilder eller komma in på kliniken. 


Gör det ont?

Ja det kan det tyvärr göra. Men den här maskinen är även den snabbaste. Så smärtan är över på väldigt kort tid. Vi kyler på kliniken direkt efteråt för att minimera smärtan.  Du får med en bedövningssalva vid konsultationen om du bokar en behandlingar.  Den kan du smörja med 1 timme innan. 


Finns det några biverkningar, och hur kommer det se ut efter?

Man kan vara öm, svullen och röd några dagar efter behandlingen. Det kan även uppstå vätskeblåsor på huden, som man måste vara väldigt försiktig med solen, träning, fuktiga miljöer. Huden måste hinna ta hand om sig.  Du ska vara duktig på att kyla de behandlade området. Läs mer HÄR


Hur många gånger tar det?

Det beror på olika faktorer tex. färg som använts, djup på tatueringen, ålder på tatueringen och vilka färger den innehåller. I många fall försvinner en tatuering helt på mellan 6-10 behandlingar. Minst 3 månaders läkning krävs mellan varje behandling.

Blir det ärr?

Nej , lasermaskinen angriper endast pigmentet och inte huden i behandlingsområdet.
Men det kan uppstå vätskeblåsor efter behandling, speciellt om man inte är noggrann med att kyla hemma efter behandlingen.
Uppstår blåsor måste man vara väldigt försiktig så dessa inte går sönder. Går de sönder så kan huden ta skada eller bli infekterad. Och i värsta fall kan det blir ärr vid läkningen av dessa!

Ska man tänka på något efter behandlingen?

Man ska kyla ordentligt med isklamp hemma så länge området känns varmt. Man ska även smörja med salvan som man får med sig. Och inte pilla på eventuella vätskeblåsor.

Man ska även undvika direkt solljus minst 1 vecka efter behandling. (kläder skyddar). Man ska även undvika hård träning, bastubad och pool med klorerat vatten den första veckan


Information om min maskin: 

Q-terra Q10

Jag på Your Moment använder en Q-switchad Nd:YAG-laser från Synos Medical för att ta bort tatueringar. Den har jag köpt av Synos. Valet av denna lasermaskin är självklar då den genomgått noggranna undersökningar och tester innan den kom ut på marknaden. Till skillnad från många andra lasermaskiner för tatueringsborttagning klarar Q-terra Q10 att lasra bort hela färgspektrat i en tatuering, dessutom helt utan ärrbildning. Jag utgår från de bästa modellen  med den senaste tekniken. Allt för att garantera ett sånt bra resultat som möjligt för mina kunder. Genom Synos är jag även utbildade och certifierade för att använda deras utrustning.

Teknisk specifikation: Q-terra Q10 Nd:YAG

Pulsbredd:
5-6ns

Styrka:
Upp till 3500 W

Behandlingsstorlek:
2-15 mm

Laserprofil:
Flat Top Beam

Laserteknologi:
Världens enda tvillingpulssystem för Q-switched laser

Våglängder:
1064nm (Nd:YAG), 532nm (KTP), 585nm (DYE) samt 650nm (DYE)

Slutenergi:
57,32 J/cm^2

Energi (Q-switched):
1800 mJ

Andra aktörers maskiner på maknaden:

Det finns en uppsjö av tekniker, utförare och metoder för att ta bort tatueringar. I huvudsak ska man leta efter aktörer som alltid gör en konsultation, väntar 12 veckor mellan behandlingarna och använder modern laserteknik.

Vad gäller lasertekniken är det viktigt att förstå att aktörer med Q-switchad Nd:yag lasrar inte nödvändigtvis innebär att deras behandlingar kommer att fungera, Q-switched betyder i enkla termer att lasern är i nanosekunder ” miljarddelar av en sekund”.

Tyvärr nämner andra aktörer sällan om deras pulsbredd är 5 nanosekunder ”ns” eller 60 nanosekunder ”ns” och regeln är ofta ju kortare pulsbredd desto säkrare är maskinen. Många aktörer har därför kort pulsbredd men för att detta ska kunna behandla optimalt krävs en extremt stark motor. Något många aktörer idag saknar.


Wow tänk att jag äntligen fick bort min tatuering. 
Om mig

Jag som tar hand om dig 

 Hos mig kan du vara säker, jag är utbildade och certifierade i de behandlingar jag utför. Jag drivs att pressionen och noggrannhet. Detaljerna är viktiga för mig, men också att du känner dig ompysslad och i fokus.

Sandra Abrahamsson 

Ägare till kliniken. Jag startade kliniken år 2015.  Jag jobbar med Permanent Makeup & Tatueringsborttagning. Jag kan erbjuda dig bryn, eyeliner och läppar, borttagning av tatuerade bryn, borttagning av vanlig tatuering eller en blekning inför en Cover-up. Andra beskriver mig som noggrann, omtänksam, lyhörd och varm person.