Tatueringsborttagning frågor & svar

Bra att veta

LASER


Boka alltid en konsultation innan du kommer på din behandling av tatueringen!

Jag vill att du kommer på en konsultation innan. Den är gratis. Det för att se tatueringen hur den ser ut och hur vi ska lägga upp dina behandlingar. Du kan välja att göra det via videosamtal/bilder eller komma in på kliniken.


Gör det ont att ta bort en tatuering?

Ja det kan det tyvärr göra. Men den här maskinen är även den snabbaste. Så smärtan är över på väldigt kort tid. Vi kyler på kliniken direkt efteråt för att minimera smärtan. Du får med en bedövningssalva vid konsultationen om du bokar en behandlingar. Den kan du smörja med 1 timme innan.


Finns det några biverkningar med bortagning av tatuering, och hur kommer det se ut efter?

Man kan vara öm, svullen och röd några dagar efter behandlingen. Det kan även uppstå vätskeblåsor på huden, som man måste vara väldigt försiktig med solen, träning, fuktiga miljöer. Huden måste hinna ta hand om sig. Du ska vara duktig på att kyla de behandlade området. Läs mer HÄR


Hur många gånger tar det att ta bort en tatuering ?

Det beror på olika faktorer tex. färg som använts, djup på tatueringen, ålder på tatueringen och vilka färger den innehåller. I många fall försvinner en tatuering helt på mellan 6-10 behandlingar. Minst 3 månaders läkning krävs mellan varje behandling.

Blir det ärr efter en laserbehandling av en tatuering?

Nej , lasermaskinen angriper endast pigmentet och inte huden i behandlingsområdet.
Men det kan uppstå vätskeblåsor efter behandling, speciellt om man inte är noggrann med att kyla hemma efter behandlingen.
Uppstår blåsor måste man vara väldigt försiktig så dessa inte går sönder. Går de sönder så kan huden ta skada eller bli infekterad. Och i värsta fall kan det blir ärr vid läkningen av dessa!

Ska man tänka på något efter behandlingen?

Man ska kyla ordentligt med isklamp hemma så länge området känns varmt. Man ska även smörja med salvan som man får med sig. Och inte pilla på eventuella vätskeblåsor.

Man ska även undvika direkt solljus minst 1 vecka efter behandling. (kläder skyddar). Man ska även undvika hård träning, bastubad och pool med klorerat vatten den första veckan


Information om min lasermaskin:

Q-terra Q10

Jag på Your Moment använder en Q-switchad Nd:YAG-laser från Synos Medical för att ta bort tatueringar. Den har jag köpt av Synos. Valet av denna lasermaskin är självklar då den genomgått noggranna undersökningar och tester innan den kom ut på marknaden. Till skillnad från många andra lasermaskiner för tatueringsborttagning klarar Q-terra Q10 att lasra bort hela färgspektrat i en tatuering, dessutom helt utan ärrbildning. Jag utgår från de bästa modellen med den senaste tekniken. Allt för att garantera ett sånt bra resultat som möjligt för mina kunder. Genom Synos är jag även utbildade och certifierade för att använda deras utrustning.

Teknisk specifikation: Q-terra Q10 Nd:YAG

Pulsbredd:
5-6ns

Styrka:
Upp till 3500 W

Behandlingsstorlek:
2-15 mm

Laserprofil:
Flat Top Beam

Laserteknologi:
Världens enda tvillingpulssystem för Q-switched laser

Våglängder:
1064nm (Nd:YAG), 532nm (KTP), 585nm (DYE) samt 650nm (DYE)

Slutenergi:
57,32 J/cm^2

Energi (Q-switched):
1800 mJ

Andra aktörers maskiner på maknaden:

Det finns en uppsjö av tekniker, utförare och metoder för att ta bort tatueringar. I huvudsak ska man leta efter aktörer som alltid gör en konsultation, väntar 12 veckor mellan behandlingarna och använder modern laserteknik.

Vad gäller lasertekniken är det viktigt att förstå att aktörer med Q-switchad Nd:yag lasrar inte nödvändigtvis innebär att deras behandlingar kommer att fungera, Q-switched betyder i enkla termer att lasern är i nanosekunder ” miljarddelar av en sekund”.

Tyvärr nämner andra aktörer sällan om deras pulsbredd är 5 nanosekunder ”ns” eller 60 nanosekunder ”ns” och regeln är ofta ju kortare pulsbredd desto säkrare är maskinen. Många aktörer har därför kort pulsbredd men för att detta ska kunna behandla optimalt krävs en extremt stark motor. Något många aktörer idag saknar.


Wow tänk att jag äntligen fick bort min tatuering.