070-230 37 07

Permanent Makeup

Sandra 


Är Det En Form Av Tatuering?

Ja, det är i alla fall en del likheter. Både tatuering och permanent make up går ut på att tillföra huden en färg som varar. Skillnaden är att med permanent make up används en nål som endast går en halv millimeter ner i huden ( detta är betydligt mindre än vid tatuering ). På fackspråk kallas detta pigmentering.

Hur Går Det Till?

Behandlingen börjar med att linjerna eller konturerna ritas upp med en penna. (ögonbryn), (läppar). Kunden kan då få möjlighet att korrigera så att det det blir såsom kunden önskar det. 

Vi bestämmer tillsammans färger & form. En elektronisk penna med en tunn nål i, gör små hål i hudlagret och pennan fyller hålen med färg.

Den här behandlingen tar normalt 2-3 timmar. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för refill efter 4-6 veckor. (Ingår i ordinarie pris).

Gör Det Ont?

Några uppfattar det som obehagligt. Vissa jämför smärtan med att noppa ögonbryn eller vaxa benen, men generellt säger de flesta att det gör mindre ont än de hade förväntat sig. Före behandlingen läggs en bedövningskräm på det område som ska pigmenteras, vilket dämpar obehaget. Är du orolig så ta en Alvedon innan. Bryn, Eyeliner och Läppar känns olika mkt. Det som känns mest är Läpparna. Om du är orolig så lägg på lite embla innan du kommer på läpp behandlingen.

Det kan vara smart att undvika att få behandling under mens/premenstruella perioder då man är mer känslig för smärta.

Hur Länge Varar Tatueringen?

Permanent make up innebär att man tillför huden färg med en tunn akupunkturnål som går ca 0.5 millimeter ner i huden. Denna kommer långsamt att försvagas och tillslut försvinna, allt efter hudens tillstånd allt från 2-6 år beroende på behandling. 

Vad Kan Gå Fel?

Fel färg och fel form är alltid en risk. Det är därför viktigt att du som kund är delaktig och att vi är överens innan vi kör igång. Kika gärna på tidigare jobb jag utfört (@yourmoment.nu) och ge önskemål. 

Utrustningen som används är steriliserad och det används alltid engångsartiklar vilket säkrar att man inte utsätts för eventuell smitta eller bakterier.

Är Det Farligt?

Nej det är inte farligt!

Den färgen som används är medicinskt testad och godkänd, och branschen har inga indikationer på att detta medför någon som helst hälsorisk. Mer info på www.permablend.com

Allergier?

Det är väldigt sällan någon av klient upplevt en allergisk reaktion vid användning av denna utrustning. Om du är allergisk mot något eller tvivlar, kan vi göra ett så kallat " touch-test " före vi påbörjar behandlingen!

När Bör Jag Undvika Att Pigmentera Mig?

Har du sår, utslag, eksem, acne eller munsår (tatuering av läpparna)  utför vi ingen behandling då det är en ingångsport för bakterier. 


Dagen innan behandling, ta det lugnt med:

- Solning innan och efter (under läkningstiden).

-Vid läpptatuering, smörj läpparna ofta och peela dem lite. Drick också mycket vatten. 

Du skall inte ha vid behandling (Kontraindikationer):

- En tatuering i området sedan innan (Skicka bilder i god tid i förväg för bedömning/boka konsultation: bokadirekt your moment

- Vara gravid (ammande går bra men färgen kan släppa lite mer under läkning pga. hormoner)

- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemediciner).

- Ha sår, utslag, psoriasis, rosacea eller eksem på området.

- Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)

- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

-Nyligen gjort filler eller botox. Helst ska de gått 3 månader efter, men minimum 2 veckor efter.

-Har du herpez men inte blommande så köp hem Anti så att du är beredda om det blossar upp vid behandlinge. Får du lätt Herpez så börja behandla 5 dagar innan för att förebygga.

Wow det känns knappt alls. Det är så skönt att bara ligga här och va undertiden som jag får ett par snygga bryn..
Tandblekning

Sandra

Inför & efter Tandblekning

Första besöket.
Vi använder oss av kallt LED-ljus. Lampan i sig bleker inte tänderna och avger inte heller värme utan är skonsam mot tänderna. Lampans funktion ihop med MightyPearl gelen aktiverar blekningsprocessen . Efter behandlingen har du 2-9 nyanser vitare tänder.
Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå ditt önskade resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria.
Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer för att få en tandblekning. Tänderna har en ostabil fuktbalans efter behandlingen och suger åt sig vätska. Tänk också på att låta bil färgämnen så som tomatpuré i maten eller soja eller tobak och kaffe som kan påverka att tänderna missfärgas igen under de kommande 48 timmarna. (Dricka kaffet med sugrör kan hjälpa )


Det var så avslappnande att ligga där och lyssna på musik och blunda. Även om de bara tar 15 min * 2 så somnade jag. Jag kände inga ilningar heller vilket var underbart skönt.

  Microneedling

  Sandra

  Phi Microneedling

  Phi erbjuder tredje generationens microneedling, den allra senaste metoden!
  Med hjälp av microneedling kan vi förbättra hudens struktur med hjälp av nålar som gör en kontrollerad skada i huden. Mikroskadan som bildas i huden påbörjar en reparation av huden och som samtidigt stimulerar elastin och kollagenproduktionen kraftigt och skapar nya kapillärer i huden. Dessa ämnen vars produktion avstannar med åldern, bidrar till uppstraming samt slätar ut fina linjer och rynkor. Blodcirkulationen blir bättre och hudfärgen blir jämnare. Under Microneedlingen förs även ett serum ned i huden för att förbättra effekten av behandlingen. Efter behandlingen är slut fortsätter kunden eftervården hemma med hjälp av medföljande behandlingsprodukt.
  Resultaten blir synliga 24 timmar efter proceduren. Och förväntas vara som mest synbart i 4-6 månader, men anses samitidigt permanenta. Det går sedan tillbaka av sig självt med det naturliga åldrandet. (gäller rynkor, fina linjer, stora porer).
  För att uppnå önskade resultat tar det 1 till 3 behandlingar, med 2 veckors mellanrum.
  Direkt efter behandling och dagen efter kan man ha en viss rodnad i huden. Undvik därför solen och att sminka direkt på de behandlade området. an isf natursmink. Efter behandlingen bör du undvika att vara i solen. Åk inte utomlands eller till stranden de kommande dagarna efter. Skydda alltid dig med solskydd och gärna en keps/hatt när du vistas i solen. Solen påverkar vår hud väldigt negativt. 

  Behandlingsområden med Microneedling:
  - Ansikte; rynkor, fina linjer, ärr, stora porer, ojämn hudton och glåmighet, hormonfläckar/pigmenteringar/melasma, acne, Milier, keratosis pilares,
  - Kropp; ärr, hudbristningar, rynkor,
  - Huvud; håravfall

  DU BÖR INTE HA VID BEHANDLING:
  - Vara gravid
  - Ha pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet
  - Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemedicinier).
  - Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, filler, laser, kemisk peeling mm.) - Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning